​IKEA onderzoekt handelswijze transporteurs

​IKEA onderzoekt handelswijze transporteurs

IKEA stelt een nader onderzoek in naar de transportbedrijven die door vakbond FNV zijn aangeklaagd. Dat laat een woordvoerder van de meubelketen weten aan Het Financieele Dagblad.

De vakbond liet maandag weten aangifte te doen tegen een aantal transporteurs die onder meer de Nederlandse winkels van IKEA bevoorraden. Het gaat daarbij om ECS, Samskip Van Dieren en Brinkman Trans-Holland. Zij zouden hun chauffeurs onder meer te weinig betalen en maanden achter elkaar in hun voertuigen laten leven.

“Tweejaarlijks doen wij steekproefsgewijs onderzoek bij transporteurs die wij inhuren”, zegt de IKEA-woordvoerder. Daarbij wordt volgens haar onder meer gekeken of zij voldoen aan de werkomstandigheden zoals die ook bij de retailer zelf gelden. Wel noemt ze het ‘een belangrijk gegeven’ dat de betrokken chauffeurs niet bij IKEA werken.

Brinkman Trans-Holland heeft inmiddels op zijn beurt laten weten FNV aan te klagen vanwege laster. De vakbond noemt dit ‘exemplarisch’ voor de wijze van reageren van deze bedrijven. FNV voerde maandag bij de vestiging in Barendrecht samen met IKEA-medewerkers en vrachtwagenchauffeurs actie tegen de transportmisstanden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!