​Bol.com op vingers getikt om vuurwerk

Bol.com moet per direct stoppen met de online verkoop van vuurwerk. Vuurwerk mag namelijk niet per post worden verstuurd, stelt de Inspectie Leefomgeving en Transport tegenover het Algemeen Dagblad.

Bol.com bood zo’n 225 verschillende vuurwerkartikelen aan, waaronder Bengaals vuurwerk en vuurwerkpakketten. Er stonden volgens vuurwerkexpert Ad Nieuwdorp ook rookbommetjes op, die al een aantal jaar verboden zijn in ons land.

De vuurwerkartikelen werden aangeboden door verkooppartners, zo laat bol.com weten. De etailer zegt niet altijd direct te kunnen zien wat zij toevoegen aan het assortiment. “Wij zijn dan ook blij dat we geattendeerd zijn op de vuurwerkartikelen van onze verkooppartners, zodat we ervoor kunnen zorgen dat zij niet langer meer artikelen (via ons) verkopen die volgens de wet verboden zijn of niet per post verstuurd mogen worden”, luidt de reactie van het bedrijf.

Bol.com zou een boete boven het hoofd hangen, maar daar heeft de etailer zelf niets over gehoord. Ook kan volgens NU.nl een dwangsom opgelegd worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!