​Zoetermeer zet vraagtekens bij outletrapporten

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer heeft weinig vertrouwen in de uitkomsten van het INretail-onderzoek naar Holland Outlet Mall. “De opdrachtgevers van de tegenrapporten hebben vanaf het begin meegedaan aan het samenspraakproces en tussenresultaten”, zegt wethouder Marc Rosier volgens Nieuws.nl.

Het gemeentebestuur zegt de tegenonderzoeken te hebben aangeboden aan zijn eigen onderzoeksbureaus. “Hun reacties bevestigen ons vertrouwen in het proces en de zorgvuldigheid waarmee ze zijn opgesteld”, aldus Rosier. Bovendien constateren de bureau Arcadis en BPS, die de onderzoek voor INretail uitvoerden, volgens de wethouder in fundamentele tekortkomingen in de rapporten die de gemeente zelf liet uitvoeren.

Wethouder Mariëtte van Leeuwen wijst bovendien op tegenstrijdigheden in de rapporten. In het ene rapport wordt volgens haar getwijfeld aan het succes van het outletcentrum, met als gevolg minder bezoekers. In het verkeerskundig rapport wordt Holland Outlet Mall juist een succes, met zeven miljoen bezoekers. “Dat kan niet beide”, aldus Van Leeuwen. De gemeente laat de onderzoeksrapporten van INretail verder doornemen door zijn eigen experts, om te zien of er aandachtspunten inzitten om mee te nemen in de besluitvorming.

De gemeente Zoetermeer stelde dat Holland Outlet Mall twintig miljoen euro extra omzet per jaar voor de binnenstad zou opleveren. Volgens INretail is die positieve werking zwaar overdreven, en gaat het om slechts 3,8 miljoen. Dat bedrag zou bovendien teniet worden gedaan door ‘de verdringingseffecten op bestaand winkelaanbod’. Zoetermeer neemt op 23 januari een besluit over de komst van de outlet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!