Kate Spade staat op het punt te worden verkocht. Het Amerikaanse merk heeft de interesse getrokken van zes potentiële kopers, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Kate Spade zou zich met financiële adviseurs klaarmaken voor een formele veiling in januari. Het bedrijf zou een marktwaarde van zo’n 2,3 miljard euro vertegenwoordigen en vooral in de belangstelling staan van andere retailers.

Kate Spade, dat in ons land bij de Bijenkorf wordt verkocht, heeft moeite om de recessie achter zich te laten. Het merk moet veel korting geven om klanten te blijven trekken. Investeringsmaatschappij Caerus is ontevreden over de prestaties en denkt dat Kate Spade beter af is onder een bedrijf dat de activiteiten beter kan managen.

Kate Spade is vooral bekend om zijn handtassen, die in zo’n vierhonderd winkels wereldwijd worden verkocht. Daarnaast heeft het merk zo’n 180 eigen winkels, veelal in eigen land. Azië is momenteel de grootste buitenlandse afzetmarkt, terwijl Europa het hardst groeit. Op ons continent is Kate Spade vooral groot in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië, vertelde vice president real estate, store design & construction Philip Rosenzweig onlangs op RetailWatching.