​Van Kemenade: ‘Banken willen niet investeren in retail’

​Van Kemenade: ‘Banken willen niet investeren in retail’

Inge van Kemenade financiert de groei van warenhuisketen Topshelf nog altijd zelf. “Mijn ervaring is dat banken niet willen investeren in retail. Dan moet je het zelf maar doen”, zegt ze tegenover BNR.

Topshelf beschikt momenteel over vier winkels in voormalige panden van V&D. Daar komen er dit jaar in ieder geval twee bij, om uiteindelijk op acht tot tien vestigingen uit te komen. “Ik geloof dat consumenten straks ook daadwerkelijk drie kwartier tot een uur zullen reizen voor onze vestigingen”, aldus Van Kemenade.

De eigenaar van Topshelf en Sportsworld stelt verder dat een bedrijf bestaansrecht heeft als er een ziel in zit. Er is volgens haar emotie nodig in retail. “Misschien gaat het daarom ook wel mis bij andere warenhuizen, omdat zij er te kil in staan. Dat voel je terug in de inrichting van een warenhuis.”

Van Kemenade verwacht niet veel concurrentie te krijgen van Hudson’s Bay, dat dit jaar van start gaat in ons land. De Canadese retailer zit in andere steden en gaat volgens haar ‘hele andere dingen doen’. “Niemand weet ook nog wat zij precies gaan doen, je hoort elke keer tegenstrijdige berichten, dus we wachten het af.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends