​Mandemakers begint eigen investeringsbedrijf

Ben Mandemakers heeft een private equitybedrijf opgericht met bankier Rob ten Heggeler. De nieuwe firma heeft tweehonderd miljoen euro te investeren, waarvan het grootste deel afkomstig is van de oprichter van De Mandemakers Groep (DMG).

Het investeringsbedrijf heet DM Equity Partners, schrijft Het Financieele Dagblad. Mandemakers laat in de krant weten nog niet uitgekeken te zijn op keukens. “Het is niet zo dat ik morgen hier weg ben. De combinatie is heel leuk.”

Het investeringsbedrijf wilde in eerste instantie niet te veel retail doen, omdat Mandemakers daar al goed vertegenwoordigd is. DMG is actief met formules als Piet Klerx, Keukenkampioen en Woonexpress. “Toen we naar enkele retailinvesteringen keken bleek hij er zo veel van te weten dat het handig is om daar juist gebruik van te maken. Dus dat hebben we losgelaten”, aldus Ten Heggeler.

DM Equity Partners mikt op deals van vijf tot 25 miljoen euro. Het bedrijf wil groeikapitaal verschaffen aan een onderneming die ‘een extra boost wil’ via bijvoorbeeld een overname of management buyout. De eerste drie deals moeten in het eerste kwartaal worden afgerond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!