Directeur Bruna op non-actief gezet

Fred Zeegers is per 23 december geschorst als directeur van Bruna. Hij vertrekt als gevolg van een verschil van inzicht over de toekomst van de winkelketen, stelt aandeelhouder PostNL tegenover Het Financieele Dagblad.

Bruna kondigde 22 december aan afhaalpunten van DHL en Sandd te openen in zijn winkels. Dat is echter niet de directe aanleiding van de schorsing, stelt een woordvoerder van het postbedrijf. Er zou al langer een verschil van inzicht zijn. “Die berichtgeving heeft het besluit hooguit versneld.”

De samenwerking tussen Bruna en DHL en Sandd zou starten in de winkels waar PostNL geen pakketpunt heeft. De retailer wil zijn winkels met deze nieuwe pakketpunten naar eigen zeggen voorzien van een ‘brugfunctie’ tussen aanbieder, vervoerder en consument. Of die plannen na het vertrek van Zeegers overeind blijven, is onduidelijk. Bruna wil er niets over kwijt, terwijl PostNL alleen laat weten ‘uitermate tevreden’ te zijn over de samenwerking met de boekwinkelketen.

PostNL is voor vijftig procent eigenaar van het bedrijf, evenals ING. Directievoorzitter Nick Jue van ING Nederland is de voorzitter van de raad van commissarissen van Postkantoren BV. Zeegers was ruim drie jaar terug als algemeen directeur van moederconcern Postkantoren BV de opvolger van Peter Brouwer. Rob Schuyt is nu aangesteld als interim-directeur van Bruna. Hij was als laatst werkzaam als managing director van Alvarez & Marsal, een adviesbureau gespecialiseerd in herstructureringen.

Bruna maakte onder leiding van Zeegers de stap naar hard-franchise, waarbij een deel van de ondernemers botste met het moederbedrijf. Zo’n vijftien franchisenemers weigerden de nieuwe voorwaarden van de retailer te ondertekenen.

RetailTrends