Aansturing ​Flying Tiger op de schop

Aansturing ​Flying Tiger op de schop

Flying Tiger Copenhagen voert flink wat veranderingen door in zijn organisatiestructuur. De Deense winkelketen vervangt zijn ceo en neemt aandelen in buitenlandse dochterondernemingen over.

Xavier Vidal is binnen een jaar vertrokken als topman van Flying Tiger Copenhagen. Hij wordt vervangen door Michael Hauge Sørensen, die interim-ceo van moederbedrijf Zebra wordt. Sørensen is al drie jaar bestuurslid bij Zebra en heeft in het verleden bij retailers over de hele wereld bestuursfuncties vervult. Zo was hij negentien jaar in dienst van Ecco, waar hij lange tijd werd gezien als kandidaat voor de hoogste positie.

Het vertrek van Vidal vindt ‘in overeenstemming met het bestuur’ plaats. Er wordt inmiddels naar een permanente opvolger gezocht.

Flying Tiger krijgt verder de volledige zeggenschap over de Britse organisatie Tiger Retail Limited. De helft van de aandelen was sinds de opening elf jaar geleden in handen van Philip en Emma Bier, maar zij hebben die nu voor 'meerdere miljoenen' verkocht. “Het is het juiste moment voor Zebra om verdere groei te faciliteren door zowel winkels te openen als het huidige portfolio te optimaliseren”, laat Philip Bier weten aan The Guardian.

In november werd al bekend dat Annemieke Degens Dil haar aandeel in de Nederlandse winkels van Flying Tiger Copenhagen aan het moederbedrijf heeft verkocht. Zij stelde dat de keten meer ‘copy-paste’ wordt en er daarom beter iemand anders neergezet kon worden. Per 1 januari is vanuit Denemarken een operational manager aangesteld in ons land.

Flying Tiger Copenhagen beschikt wereldwijd over meer dan zevenhonderd winkels. In de meeste landen in Europa werkt het Deense moederbedrijf met een joint venture zoals in Nederland en Groot-Brittannië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!