Een meerderheid van de gemeenteraad in Zoetermeer is voorstander van de komst van Holland Outlet Mall. Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering, schrijft Omroep West.

De meeste partijen verbinden wel veel voorwaarden aan de komst van het outletcentrum. Zo willen de coalitiepartijen meer duidelijkheid over de omgang met het vele extra verkeer. Ook wijzen zij op het belang van een goede verbinding met het Stadshart, zodat winkeliers in de binnenstad kunnen meeprofiteren.

Oppositiepartijen SP, GroenLinks en CDA zijn tegen de outlet, terwijl enkele andere partijen vinden dat er nog te veel onduidelijkheid is om een beslissing te nemen. Een besluit werd eerder al om die reden uitgesteld van vorige maand tot 23 januari.

Het college van burgemeester en wethouders maakte in november al bekend het plan van Holland Outlet Mall te steunen. Het levert volgens de coalitie zevenhonderd tot 850 banen op, terwijl ook de binnenstad een impuls zou krijgen. Als de gemeenteraad over twee weken voor stemt, moet alleen de provincie zich nog over het plan buigen.