Opnieuw sterke groei detailhandelsomzet

Opnieuw sterke groei detailhandelsomzet

Nederlandse retailers hebben in november 4,5 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Daarmee boekte de detailhandelsomzet zijn sterkste groei van afgelopen jaar, op recordmaand oktober na.

De verkoopvolumes lagen 3,5 procent hoger. Non-foodwinkels droegen met 4,1 procent omzetgroei en 3,3 procent meer verkopen het sterkst bij aan de groei. Voor kledingwinkels boekten fors meer omzet, met een groei van ruim tien procent. Ook dhz-zaken, winkels in keukens en vloeren en drogisterijen groeiden sterk. Schoenenwinkels groeiden in oktober nog met bijna negen procent, maar zagen hun omzet in november met bijna vier procent dalen. Ook de omzet van elektronicawinkels daalde, met iets minder dan een procent.

Foodretailers behaalden in november 2,1 procent meer omzet en verkochten 0,8 procent meer. Waar supermarkten met 2,7 procent groeiden, zagen speciaalzaken hun omzet juist met ruim een procent dalen.

De onlineomzet groeide in november met ongeveer een kwart. Bij multichannelretailers was de groei met 26,6 procent iets sterker dan bij pure online players, die met 23 procent groeiden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!