​American Apparel sluit alle winkels in de VS

​American Apparel sluit alle winkels in de VS

Het merk American Apparel komt voor 88 miljoen dollar in handen van Gildan Activewear. Het Canadese kledingmerk heeft echter geen interesse in de 110 fysieke winkels in de Verenigde Staten, die hun deuren zullen sluiten.

Gildan Activewear neemt ook delen van de productieapparatuur over, maar houdt de fabrieken van American Apparel in zijn thuisland niet draaiende. Dat betekent dat duizenden mensen hun baan kwijt dreigen te raken, meldt de Los Angeles Times. Wat de gevolgen zijn voor de tientallen winkels in het buitenland, is vooralsnog onduidelijk. American Apparel heeft twee filialen in Amsterdam.

American Apparel ging in november voor de tweede keer in een jaar tijd failliet. Twee weken terug dook het gerucht op dat Amazon en Forever 21 geïnteresseerd zouden zijn in een overname, evenals kledingmerk Next Leven en licentiehouder Authentic Brands Group. Gildan bood echter het meest tijdens de faillissementsveiling.

American Apparel heeft momenteel huurcontracten voor honderd dagen lopen. Terwijl de winkels dichtgaan, wordt waarschijnlijk nog gezocht naar kopers voor de groothandel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!