​C&A sluit 23 winkels in Spanje

​C&A sluit 23 winkels in Spanje

C&A schrapt ongeveer twintig procent van zijn winkelbestand in Spanje. De filialen lijden verliezen en hebben te maken met veel concurrentie, verklaart het modeconcern volgens Spanje Vandaag.

Bij de winkelsluitingen verliezen ongeveer driehonderd medewerkers hun baan. De van oorsprong Nederlandse kledingketen heeft nu nog 106 winkels in Spanje. De verkopen vallen al lange tijd tegen en C&A krijgt naar eigen zeggen met steeds meer concurrentie te maken, onder meer van Primark. Ook het distributiecentrum in Spanje wordt verkleind om kosten te besparen.

Ook in Portugal worden vijf winkels gesloten vanwege tegenvallende resultaten. In 2015 schreef C&A in Spanje een verlies van 10,6 miljoen euro in de boeken, een jaar eerder zelfs nog 41,1 miljoen euro. De tegenvallende prestaties leidden in 2013 al tot de sluiting van 21 verliesgevende winkels.

C&A maakte eind vorig jaar bekend een miljard euro in een herstructurering te steken. Daarmee wil de retailer onder meer zijn winkels moderniseren. “Tot nu toe hebben we met de omzetdalingen kunnen omgaan, maar op den duur is dat niet vol te houden”, liet de Europese topman Philippe Brenninkmeijer weten.

RetailTrends