​‘Investeringen in winkelvastgoed gaan flink groeien’

​‘Investeringen in winkelvastgoed gaan flink groeien’

Dit jaar zal fors meer in Nederlands retailvastgoed worden geïnvesteerd dan in 2016. Die verwachting spreekt adviesbureau CBRE volgens De Financiële Telegraaf uit in een rapport.

De onderzoekers verwachten hogere investeringen ‘nu op de retailgebruikersmarkt de meeste pijn op het faillissementen is genomen’. Retailers zien zich bovendien gedwongen hun winkels te innoveren, vanwege de groei van e-commerce. Ook wijzen de onderzoekers op de stijgende consumentenbestedingen. “Vergeleken met andere Europese markten zijn de rendementen in de retailmarkt gunstig en is het sentiment positief”, stelt het rapport.

Vooral in winkels op A1-locaties is volgens CBRE veel interesse. Hetzelfde geldt voor wijkwinkelcentra met een lokaal verzorgingsgebied. Beleggers staken vorig jaar een kleine 1,8 miljard euro in Nederlands winkelvastgoed, ruim een miljard minder dan het jaar ervoor. De totale investeringen in Nederlands vastgoed stegen juist naar een recordhoogte. De onzekere markt en faillissementen van grote winkelketens leidden ertoe dat de retail achterbleef.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!