​Zoetermeer: ‘Besluit outlet niet definitief’

​Zoetermeer: ‘Besluit outlet niet definitief’

Een meerderheid van de Zoetermeerse gemeenteraad stemt maandagavond naar verwachting in met de komst van Holland Outlet Mall. Toch kan er daarna nog altijd ‘aan de noodrem getrokken worden’, zegt de gemeente tegen de Volkskrant.

Tegenstanders vrezen dat er nu al geen weg terug meer is, omdat er al ruim vier ton gemeenschapsgeld in het outletcentrum is gestoken. Een petitie tegen het plan is inmiddels bijna duizend keer ondertekend. Omwonenden vrezen vooral verkeers- en parkeeroverlast.

Inwoners kunnen de vergadering over het outletcentrum in twee ruimten op grote schermen volgen, omdat de publieke tribune onvoldoende plek biedt voor alle belangstellenden. Hoewel de raad naar verwachting instemt met het plan, zullen de meeste partijen daar wel voorwaarden aan verbinden. Zo wijzen de op het belang van een goede verbinding met het Stadshart, zodat winkeliers in de binnenstad kunnen meeprofiteren.

Het college van burgemeester en wethouders maakte in november al bekend het plan van Holland Outlet Mall te steunen. Het levert volgens de coalitie zevenhonderd tot 850 banen op, terwijl ook de binnenstad een impuls zou krijgen. Oppositiepartijen SP, GroenLinks en CDA zijn tegen de outlet. Na de stemming maandagavond moet alleen de provincie zich nog over het plan buigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!