​‘Werkloos retailpersoneel moeilijk te bereiken’

​‘Werkloos retailpersoneel moeilijk te bereiken’

De organisatie van Loopbaansupport Detailhandel is nog niet tevreden over de voortgang van het programma. “Het kost moeite om de mensen die hulp nodig hebben te vinden en te overtuigen dat we wat voor hen kunnen betekenen”, zegt projectleider Karlien Haak.

In totaal hebben 350 mensen hulp gevraagd bij het platform of workshops gevolgd. 250 werkzoekenden werden door loopbaancoaches gecoacht bij het vinden van een nieuwe baan. Tegelijk zijn er nog te veel werkzoekenden die niet bereikt worden, zegt Haak. “De drempel om hulp in te roepen is hoog.”

Ook retailers schieten soms tekort in de hulp aan hun werknemers, ziet Haak. “In de onzekere periode naar een doorstart of stop, lijkt iedereen te verlammen.” De prioriteit ligt volgens haar dan bij het aantrekkelijk houden van de winkels, niet bij de hulp aan personeel.

Loopbaansupport Detailhandel loopt nog tot eind maart. Het steunpunt is alleen online en telefonisch te benaderen. Fysieke vestigingen zijn er niet, omdat het ontslagen detailhandelspersoneel door het hele land zit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!