​‘Bijenkorf, HEMA en V&D-panden in de etalage’

IEF Capital overweegt de vastgoedportefeuille met vijf panden van de Bijenkorf, dertig van HEMA en zeven voormalige V&D’s te verkopen. De waarde ligt rond de anderhalf miljard euro. Dat meldt vakblad Debtwire en wordt bevestigd door een bron van Het Financieele Dagblad.

Het winkelfonds verkocht onlangs al 38 panden van HEMA voor zo’n 250 miljoen euro aan een consortium van investeerders. De HEMA-winkels die nu te koop zouden zijn bevinden zich vooral in de drukkere winkelstraten. Daarnaast gaat het onder meer om het filiaal van de Bijenkorf in de Amsterdam en voormalige V&D-panden in onder meer de Kalverstraat, Maastricht en Utrecht. Een deel van die warenhuizen heeft inmiddels een nieuwe huurder, waar andere panden eerst worden gerenoveerd.

IEF Capital houdt verschillende opties open, stelt een bron uit de vastgoedwereld. Zo kan het zijn dat er alleen aandelen te koop komen, omdat enkele aandeelhouders uit het winkelfonds willen stappen. Verkoop is volgens hem echter ook ‘absoluut een optie’. “Er is wel degelijk informatie ter beschikking gesteld aan geïnteresseerde partijen. Niemand gaat energie stoppen in iets wat niet te koop is.”

IEF Capital ontkent dat de panden in de etalage staan. Er wordt alleen onderzocht of de aandeelhouderstructuur gewijzigd kan worden, stelt een woordvoerder. “Daarover worden gesprekken gevoerd en dat leidt tot geruchten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!