​ANWB schrapt veertig winkelmanagers

De winkels van ANWB hebben hun verlies zien oplopen tot 12,5 miljoen euro. Om de kosten te verlagen schrapt de bond veertig van de circa 150 managementbanen, zo bevestigt een woordvoerder vrijdag tegenover de NOS.

Ook zouden er volgens bronnen van RTL Z op termijn winkels worden gesloten, maar dat wordt door de woordvoerder ontkend. De winkels zijn heel belangrijk voor ANWB, stelt hij. “Ze zijn er niet alleen om producten te verkopen, maar we geven er ook informatie en advies aan onze leden.”

De winkelmanagers zijn vrijdag bijeengekomen in Vianen. Daar hebben ze gehoord dat de ANWB voor een ander managementstructuur kiest. Er wordt een sociaal plan opgesteld voor de managers die hun baan verliezen.

ANWB hoopt met de reorganisatie acht miljoen euro te bezuinigen. De organisatie is ook van plan om de ondersteunende dienstverlening aan de winkels vanuit Harderwijk op de schop te nemen. Dat onderdeel, verantwoordelijk voor de inkoop en logistiek, moet uiteindelijk break-even draaien. Hoeveel banen daar verloren gaan is nog onbekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!