​Forensisch onderzoek naar faillissement Macintosh

​Forensisch onderzoek naar faillissement Macintosh

De curatoren van Macintosh Retail Group krijgen bij hun oorzakenonderzoek ondersteuning van een forensisch onderzoeksbureau. Het bedrijf BFI Global moet een financiële analyse uitvoeren van de cijfers van het retailconcern over de periode 2010 tot en met 2015, waarbij ook afgestoten ketens als BelCompany, Halfords en Kwantum worden meegenomen.

BFI Global zal de komende periode ook een vragenlijst voorleggen aan voormalige werknemers van Macintosh, stellen de curatoren in een nieuw faillissementsverslag. Zo hopen ze vanuit het perspectief van het personeel een beeld te krijgen van de periode voor het faillissement van het moederbedrijf van onder meer Dolcis, Manfield en Scapino, dat eind 2015 werd uitgesproken. Verder zullen de curatoren gesprekken voeren met oud-bestuurders en -commissarissen.

Vanwege de complexiteit en hoeveelheid documenten en te interviewen personen zal het oorzakenonderzoek naar verwachting niet eerder dan in het derde kwartaal van 2018 worden afgerond. De aanstelling van fraudespecialisten is volgens curator John Huppertz ‘puur uit oogpunt van zorgvuldigheid’ gedaan. Er zijn geen aanwijzingen dat er bij het voormalige beursgenoteerde bedrijf onregelmatigheden hebben voorgedaan, stelt hij in Het Financieele Dagblad.

Forensisch accountants zijn gespecialiseerd in onderzoek naar onder meer valsheid in geschrifte of malversaties in de boekhouding. BFI Global is ook al in de arm genomen door de curatoren van het failliete modeconcern McGregor en Paradigit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!