​Starbucks neemt tienduizend vluchtelingen aan

​Starbucks neemt tienduizend vluchtelingen aan

Starbucks-topman Howard Schultz komt in een open brief in verzet tegen het inreisverbod van de Amerikaanse president Trump. Als tegendaad kondigt hij aan de komende vijf jaar tienduizend vluchtelingen in dienst te nemen.

Starbucks begint zijn project in de Verenigde Staten, met het aannemen van mensen die bijvoorbeeld als tolk voor het Amerikaanse leger hebben gewerkt in verschillende landen. In de komende vier tot vijf jaar wil de retailer in alle 75 landen waar het actief is vluchtelingen in dienst nemen. Het vrijdag door Trump afgekondigde decreet zorgt volgens Schultz voor ‘verwarring, verrassing en verzet’. “Met specifieke acties wil ik verzekeren dat we niet stilzwijgend toekijken”, aldus de Starbucks-topman.

Schultz kondigt verder aan ‘liever bruggen dan muren’ te bouwen met Mexico. Hij verzekert werknemers en klanten in het land van steun en zegt te blijven investeren in deze ‘belangrijke markt’. Daarnaast laat hij weten dat werknemers die hun zorgverzekering verliezen door nieuwe regelgeving een nieuwe krijgen via het bedrijf.

Starbucks was deze week in Mexico het doelwit van een boycotactie op sociale media tegen Amerikaanse bedrijven. Die ontstond nadat duidelijk werd dat Trump zijn plan om een muur tussen de twee landen te bouwen wilde doorzetten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!