​Wethouder bemiddelt in Markthal-geruzie

​Wethouder bemiddelt in Markthal-geruzie

Op initiatief van wethouder Maarten Struijvenberg worden gesprekken gevoerd tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij de Rotterdamse Markthal. “Om een beeld te krijgen van de problematiek en om te bemiddelen”, schrijft hij volgens het Algemeen Dagblad in een brief aan de gemeenteraad.

De problemen in de Markthal zijn volgens Struijvenberg ‘ingewikkeld’. “Zowel de meningsverschillen als de belangen die spelen zijn divers”, aldus de wethouder. Hij noemt de servicekosten, het klimaat, de leegstand, dreigende faillissementen en het concept van de Markthal zelf. De bemoeienis van de gemeente is volgens hem noodzakelijk, vanwege ‘het belang van een goed functionerende Markthal als icoon van de stad’.

Eerder werd duidelijk dat zeker tien kramen in de Markthal leegstaan. Eigenaar Klépierre heeft volgens Struijvenberg nog geen concrete plannen laten zien om het versaanbod in de hal overeind te houden. Diverse versondernemers verkeren in zwaar weer door de concurrentie van horecakramen, terwijl zij zelf geen horecagedeelte mogen aanbieden.

De verschillende partijen tonen volgens Struijvenberg een ‘constructieve houding’ om de problemen op te lossen. Volgende week debatteert de commissie economie over de situatie in de Markthal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!