​Jysk blijft weg uit de binnenstad

De Deense woonwinkelketen Jysk opent niet meer stadswinkels in ons land. “We hebben nu vier winkels in binnensteden en het is een verdeeld succes. Een paar draaien er fatsoenlijk en een paar slecht”, vertelt countrymanager Frank Christant tegenover RetailWatching.

Jysk wil doorgroeien van de huidige 85 naar zo’n 120 vestigingen in ons land. Ruim vier jaar terug zag Christant daarbij kansen weggelegd voor binnenstadslocaties. De retailer stuit echter op het koopgedrag van consumenten in de binnenstad, die vooral kleine artikelen kopen. “Omdat ons verdienmodel is gebaseerd op schaalgrootte en efficiency is het niet eenvoudig om het assortiment daaraan aan te passen”, aldus de countrymanager.

De afgelopen jaren trokken meer retailers van de periferie naar de binnenstad, waaronder Gamma en Praxis. “Ik weet niet wat de ervaringen van doe-het-zelfketens zijn met stadswinkels, maar wij merken dat we toch echt een woonboulevard of retailpark om ons heen nodig hebben”, zegt Christant. “Er komen dan ook niet meer binnenstadslocaties bij.”

Christant laat verder weten dat online klanten binnenkort de mogelijkheid krijgen om producten uit het wereldwijde assortiment te bestellen. Die producten worden vanuit het distributiecentrum in Denemarken separaat in de winkel naar keuze bezorgd. “Alles wat klanten in landen als Denemarken, Oekraïne of Engeland kunnen bestellen, is over enkele weken ook hier te koop.”

Jysk is volgens Christant één van de koplopers in de branche als het om omnichannel gaat. Lees op RetailWatching meer over de ontwikkelingen bij de Deense meubelverkoper in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!