Fashion Factory Outlet in Den Haag is dinsdag failliet verklaard. De kledingwinkel in winkelcentrum New Babylon heeft zijn deuren inmiddels gesloten, meldt Omroep West.

Laurens Prickartz is aangesteld als curator en doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van de financiële problemen. De bedoeling is dat de winkel weer opengaat als de voorraad is geïnventariseerd.

De curator gaat de mogelijkheden voor een doorstart bekijken. Hij verwacht dat daar over een paar dagen meer duidelijkheid over is. Er werken negen mensen bij het bedrijf. Fashion Factory Outlet is een zusterbedrijf van de Woonfabriek, dat een vestiging in de Villa ArenA Woonmall in Amsterdam heeft. De vestiging aan de woonboulevard in Cruquius ging eind vorig jaar failliet.

Fashion Factory Outlet opende ruim drie jaar terug zijn deuren in het vernieuwde winkel/leisurecentrum van Den Haag. Het shop-in-shopconcept met afgeprijsde modeartikelen bevindt zich op de eerste verdieping en beslaat ongeveer vijfduizend vierkante meter. De formule moest ‘fashionista’s’ uit heel Nederland naar New Babylon trekken en gold als aanvulling op andere huurders als Mango en Jack & Jones.

Spar laat weten zijn winkel in New Babylon deze maand te verhuizen naar het voormalige pand van ABN Amro op de hoek van het Julianaplein en de Bezuidenhoutseweg. Op 150 meter van de huidige locatie denkt de supermarktketen meer zichtbaarheid te hebben.