​‘VidaXL is al jaren winstgevend’

​‘VidaXL is al jaren winstgevend’

Webwinkelketen vidaXL wil het grootste warenhuis voor ‘slow moving goederen’ ter wereld worden. De etailer verwacht dit jaar 250 miljoen euro om te zetten, zegt commercieel directeur Kijo Oudshoorn in De Financiële Telegraaf.

VidaXL groeit de laatste jaren naar eigen zeggen met veertig tot vijftig procent per jaar. Ook is het oninewarenhuis volgens Oudshoorn ‘al jaren winstgevend’. Hoeveel winst de webshop maakt, wil hij niet kwijt.

Het van oorsprong Nederlandse vidaXL is inmiddels actief in 29 landen en haalt zeventig procent van zijn omzet uit het buitenland. Sinds kort stelt het zijn platform open voor externe verkopers, die goed zijn voor drie tot vier procent van het assortiment. Uiteindelijk wil vidaXL ruim één miljoen producten in zijn assortiment hebben.

VidaXL start binnenkort met de bouw van een distributiecentrum van honderdduizend vierkante meter in Venlo, dat het zelf financiert. Dat biedt plaats aan vierhonderd medewerkers en is naar eigen zeggen het grootste e-commercedistributiecentrum van Nederland.

Reacties 3


Paul Braspenning 29 jun, 16:12

Misschien kunnen ze ook investeren in de Klantenservice..


G Ipenburg 4 mrt, 13:56

In september2018!! een tuinhuis besteld, 22 febr 2019 een simpel mailtje ontvangen, tuin huis niet meer leverbaar,en natuurlijk ook mijn geld nog niet terug ondanks toezegging
Zo kan ik ook winst maken
Men is gewaarschuwd koop niet bij VidaXL
O ja via de webside is het tuinhuis nog steeds te koop,levertijd 2/9dagen


Natasja lannooy 9 mei, 13:44

Zo word ik ook rijk ja...over de rug van de mensen, verbaasd me dat meneer wouter bakker en gerjan den hartog uit venray, nooit bezoek krijgen van " de niet zo nette mensen onder ons" , die hun gelijk dan maar zelf gaan halen...Voor bijna 1000 euro aan ellende besteld, Mails worden gewoon niet beantwoord, telefoonnummers werken niet, chat zogenaamd van 9 tot 5 open maar die word gewoon afgesloten voordat je iets hebt besproken. Alle tuinspullen komen in kleine beetjes, niks kan in elkaar, na 5 dagen koerier aan de deur, nog steeds niet alles binnen, vandaag 3 panelen van het hondenhok binnen, die is vies, stinkt naar hond en kapot...ik denk dus tweedehands ofzo maar dat staat zo niet vermeld op de website! Bah bah, raad dit bedrijf ÉCHT af! Het gaat retour en ik bestel elders wel, duurder of niet. Goedkoop is duurkoop.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!