Asscher: 'Werkwijze UberEats heel asociaal'

Asscher: 'Werkwijze UberEats heel asociaal'

Bezorgers van UberEats worden voor de belasting gezien als zelfstandig ondernemers. Minister Asscher wil uitzoeken of dat juridisch kan en eventueel de regels aanscherpen, zegt hij tegen RTL Z.

Doordat de bezorgers zelfstandig ondernemers zijn, houdt UberEats geen loonbelasting in op hun inkomen. Daardoor worden ze onverwachts geconfronteerd met grote bedragen die ze terug moeten betalen aan de Belastingdienst. Bovendien zijn ze zelf aansprakelijk voor ongelukken die ze tijdens het bezorgen krijgen of veroorzaken. "Het is moreel gezien natuurlijk niet goed om een kind zonder voorlichting de risico's van jouw miljardenbedrijf te laten overnemen", aldus Asscher. Hij noemt de praktijken ‘heel asociaal’.

De foodbezorger heeft de minimumleeftijd voor bezorgers inmiddels verhoogd van zestien naar achttien, maar dat heeft naar eigen zeggen niets te maken met de problemen in Nederland. Uber dat laat weten dat bezorgers bij het bedrijf werken vanwege 'de flexibiliteit en controle die ze hebben'. Het concern zegt bovendien bezorgers erop te wijzen dat ze zelf hun belastingaangifte moeten regelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!