​Peerby gaat samenwerken met grote webwinkel

Deelplatform Peerby start dit jaar een samenwerking met 'een grote onlineretailer'. “Bij bepaalde producten kun je je zelf afvragen: heb ik dit zó vaak nodig dat ik het moet kopen? Of kan ik het artikel ook bij een buurman lenen”, zegt oprichter Daan Weddepohl in het februarinummer van RetailTrends.

Met welke onlineretailer Peerby gaat samenwerken en hoe die samenwerking eruit komt te zien, vertelt Weddepohl nog niet. Eerder sloeg het deelplatform al de handen ineen met Praxis, dat klanten naar Peerby verwijst als ze gereedschap online willen lenen of huren. Het zou zomaar kunnen dat het bekende Peerby-kabouterlogo als rentbutton naast een buybutton verschijnt.

Peerby ging in 2015 van start met een dienst waarbij gebruikers gewenste producten tegen betaling gegarandeerd kunnen lenen. Gestart in Amsterdam, is Peerby Go inmiddels in twaalf Nederlandse steden actief.

Ook Amerika lonkt. Op dit moment loopt een logistieke pilot in Los Angeles en later dit jaar volgt waarschijnlijk New York. Peerby wil eerst toetsen wat wel en niet werkt, zegt Weddepohl. Zo zijn de afstanden tussen huurder en verhuurder in de Verenigde Staten groter. “Het Nederlandse model kun je nooit een-op-een kopiëren.”

In het februarinummer van RetailTrends gaat Weddepohol samen met vier andere voorlopers op het gebied van ‘ontspullen’ in op de weg naar een nieuwe vorm van bezit. Moeten retailers zenuwachtig worden? Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!