Steeds meer winkels vertrekken al dan niet noodgedwongen uit het Haagse winkelcentrum New Babylon. Fashion Factory Outlet ging onlangs failliet en Spar en Coolcat sluiten er deze maand hun deuren.

Fashion Factory Outlet is goed voor ruim vijfduizend vierkante meter op de eerste verdieping van het in 2013 heropende winkelcentrum. Terwijl de mogelijkheden voor een doorstart worden onderzocht, maken Spar en Coolcat bekend na komend weekend hun deuren te sluiten.

De supermarkt verhuist naar het voormalige pand van ABN Amro op de hoek van het Julianaplein en de Bezuidenhoutseweg. Op 150 meter van de huidige locatie denkt Spar meer zichtbaarheid te hebben. Het filiaal in New Babylon was ruim drie jaar terug de eerste City Store van de foodretailer.

Ook Coolcat vertrekt omdat het te weinig publiek trekt, meldt Den Haag FM. Verder gaat het niet goed met restaurant Fish & Meat, dat ruim een jaar terug openging op de eerste verdieping van New Babylon. Het horecaconcept heeft een huurschuld van bijna 126 duizend euro bij het winkelcentrum, meldt het Algemeen Dagblad.

New Babylon heeft inmiddels een kort geding aangespannen tegen het bedrijf. Restauranthouder Jack Hu stelt dat er sprake is van ‘dwaling en bedrog’ in New Babylon. Hem werd een goedlopend winkelcentrum met zeker dertigduizend bezoekers per dag beloofd. “En die zijn er niet. Er zitten nu nepwinkels in en het is vaak erg stil in het winkelcentrum”, stelt hij.