​Modezaken van Stijl failliet verklaard

​Modezaken van Stijl failliet verklaard

De drie winkels van Stijl in Maastricht zijn vorige week failliet verklaard door de rechtbank in Limburg. De filialen, waaronder een combinatiewinkel met Flinders, zijn inmiddels gesloten.

Helen Houben is aangesteld als curator van de failliete keten, die met name Scandinavische modemerken verkocht. Zij onderzoekt of een doorstart voor de winkels mogelijk is, meldt De Limburger. Er werkten in totaal acht mensen bij het bedrijf.

De winkels opereerden onder de naam Stijl Maastricht, Stijl Wijck en Stijl Men. In die laatste winkel opende Flinders in de zomer van 2015 een woonwinkel met designproducten op de eerste verdieping. De retailer zag de samenwerking met Stijl als een kans om ook in het zuiden van het land de vleugels uit te slaan.

Het idee voor de gezamenlijke winkel was afkomstig van toenmalige Stijl-eigenaar Chantal Peeters. Peeters moest vorig jaar al afstand doen van de winkels. Modeblogger Nicoline Wisse Smit heeft een crowfundingsactie opgezet om een doorstart te realiseren voor de winkel Stijl Wijck.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends