​Collectief winkelverbod nieuw leven ingeblazen

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft het collectief winkelverbod nieuw leven ingeblazen. Het Utrechtse winkelcentrum Kanaleneiland is het eerste winkelgebied dat gaat werken volgens een nieuw modelprotocol, dat is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het collectief winkelverbod moet winkeliers helpen om overlastgevers gezamenlijk aan te pakken. Een winkelverbod is volgens het CCV een effectieve maatregel om hen buiten de deur te houden, omdat iemand voor een bepaalde periode de toegang tot de winkel wordt ontzegd.

Een winkelier kan het verbod zelf opleggen of samenwerken met collega-winkeliers in het winkelgebied. Bij een collectief winkelverbod mag de dader bij geen van de aangesloten winkels meer naar binnen. Als ook de eigenaar van het winkelcentrum meedoet, geldt het verbod voor het gehele winkelcentrum inclusief de buitenruimte.

Behalve het modelprotocol levert het CCV ook een registratiesysteem om de winkelverboden in vast te leggen. De aftrap van het vernieuwde collectieve winkelverbod vindt woensdag plaats bij Primera in Kanaleneiland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!