​C&A, H&M en Inditex boycotten textieltop

​C&A, H&M en Inditex boycotten textieltop

Vier grote kledingwinkelketens nemen zaterdag niet deel aan een top over de textielsector in Bangladesh. Hiermee protesteren zij tegen de onderdrukking van een arbeidersprotest in het land, meldt VRT Nieuws.

C&A, H&M, Inditex en het Duitse Tchibo zullen niet bij de top aanwezig zijn. Bij het overleg is, naast kledingbedrijven, ook de regering van Bangladesh aanwezig. Die greep vorig jaar niet in toen geen groot protest van fabrieksarbeiders de kop in werd gedrukt. Zij eisten daarbij een verdriedubbeling van hun loon. Zestienhonderd arbeiders werden ontslagen, terwijl er vijftienhonderd van diefstal en vandalisme werden beschuldigd.

De vier kledingconcerns willen de regering met hun boycot onder druk zetten om de onderdrukking van een sociaal protest te stoppen. Bangladesh is een van de grootste landen op het gebied van kledingproductie. In 2013 stortte de fabriek van Rana Plaza in, waarbij meer dan elfhonderd arbeiders omkwamen. Sindsdien liggen de omstandigheden in het land onder een vergrootglas en beloofden diverse retailers beterschap.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!