​Voormalig Macintosh-dochter weer in etalage

​Voormalig Macintosh-dochter weer in etalage

De Britse investeringsmaatschappij Alteri onderzoekt de mogelijkheden om Jones Bootmaker te verkopen. Die 160 jaar oude schoenenketen werd ruim een jaar terug overgenomen van Macintosh Retail Group, dat niet veel later op de fles ging.

Alteri nam Jones Bootmaker samen met de Britse winkels van Brantano voor zeventien miljoen euro over. Direct na de overname werd PwC ingeschakeld om een herstructurering bij Brantano op touw te zetten. Zo’n 140 van de tweehonderd vestigingen bleven daarbij over.

Jones Bootmaker werd niet geraakt door de hestructurering. Alteri zou juist geïnvesteerd hebben in nieuwe productlijnen, een nieuw hoofdkantoor en de website, die onder meer click & collect mogelijk maakt. Desondanks is volgens bronnen van The Telegraph onlangs de beslissing genomen op te zoek te gaan naar overnamekandidaten.

Adviesbureau KPMG is gevraagd alle opties voor Jones Bootmaker te bekijken, waaronder een directe verkoop en een eventueel faillissement. De schoenenketen telt momenteel 170 vestigingen in Groot-Brittannië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!