​Hoge Raad beslecht franchiseconflict Street One

​Hoge Raad beslecht franchiseconflict Street One

Street One moet een voormalig franchisenemer een schadevergoeding betalen vanwege het verstrekken van een onjuiste omzetprognose. De modeketen moet alleen betalen voor de vestiging in Wijchen, zo heeft de Hoge Raad vorige week bepaald.

De franchisenemer spande al in 2012 een rechtszaak aan tegen Street One vanwege verkeerde omzetprognoses voor zijn winkels in Wijchen en Barneveld. Hij kreeg drie jaar later in hoger beroep een schadevergoeding voor de winkel in Wijchen toegewezen, omdat de franchisegever zijn prognose niet naar beneden bijstelde toen bleek dat die winkel geen 130 maar honderd vierkante meter groter was.

De winkel in Wijchen komt in het eerste jaar uit op een omzet van 406 duizend euro, waar in de prognose van 504 duizend euro wordt gesproken. Bovendien is er geen sprake van een resultaat voor belastingen van 53 duizend euro, maar een negatief resultaat van vijftigduizend euro. De hoogte van de schadevergoeding is niet bekendgemaakt.

De franchisenemer ging in cassatie tegen die uitspraak om ook een schadevergoeding voor zijn winkel in Barneveld te krijgen, maar krijgt daarin geen steun van de Hoge Raad. De overeenkomsten voor de winkels werden in 2012 al opgezegd. Street One telt momenteel 4800 verkooppunten in Europa, waaronder vierhonderd partnerwinkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!