​Europese detailhandel voorzichtig gestart

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in januari met 0,1 procent toegenomen ten opzichte van een maand eerder. In de eurozone namen de verkopen juist met 0,1 procent af. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

De kleine stijging in de EU volgt op een daling van een procent in december. In januari bleven de verkopen in de food en non-foodbranche stabiel en zorgden de brandstofverkopen voor een kleine plus. In de eurozone liepen de verkopen in food en non-food met respectievelijk 0,1 en 0,2 procent terug.

De grootste stijging werd waargenomen in Finland, waar de verkopen met 4,4 procent toenamen. Ook Polen en Slovenië beleefden een goede januarimaand, met stijgingen van respectievelijk 4,1 en 3,2 procent. De daling was het grootst in Duitsland en Frankrijk (allebei 0,8 procent). De cijfers van Nederland zijn vertrouwelijk.

In vergelijking met januari vorig jaar namen de retailverkopen met anderhalf procent toe in de EU en 1,2 procent in de eurozone.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!