Duits designwarenhuis naar Nederland

Duits designwarenhuis naar Nederland

Het Duitse Stilwerk wil in 2019 een winkel openen in Rotterdam. Het designwarenhuis komt in het monumentale koffiepakhuis Santos aan de Brede Hilledijk, schrijft Het Financieele Dagblad.

Stilwerk had Rotterdam volgens directeur Alexander Garbe tien jaar geleden al op het oog als vestigingslocatie, maar moest die plannen uitstellen in verband met de crisis. De winkel in Rotterdam betekent de eerste in de Benelux. “Het is een geweldige locatie, dicht bij het water en de stadhavens”, aldus Garbe.

Stilwerk werd in 1996 opgericht en is volgens de krant te vergelijken met IKEA, maar bevindt zich in een hoger marktsegment. De retailer heeft winkels in Berlijn, Hamburg, Düsseldorf en Wenen. Het is volgens Garbe een warenhuis voor zowel woninginrichting als lifestyleproducten. In de winkels is ook werkruimte voor jonge designers en architecten.

Garbe verwacht volgens het Algemeen Dagblad twaalf tot zestien miljoen euro in Rotterdam te investeren. Voor Santos, een rijksmonument, wordt al lange tijd een nieuwe bestemming gezocht. Het pakhuis moet volledig worden herontwikkeld, waarbij Garbe bovenop het bestaande gebouw ook twee verdiepingen aan appartementen wil bouwen. Gesprekken daarover lopen nog.

De komst van Stilwerk is ‘het sluitstuk van de herontwikkeling van Katendrecht’, zegt wethouder Ronald Schneider, doelend op de wijk die al jaren wordt gerenoveerd. Het warenhuis zal volgens Schneider leiden tot de vestiging van meer bedrijven ‘die aan design zijn gerelateerd’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!