Londen en Parijs kerstparadijzen

De Europese steden Londen en Parijs weten elk jaar menig Nederlander te lokken voor de kerstinkopen. Maar wat hebben deze steden nou voor extra’s te bieden in vergelijking tot de stedelijke winkelcentra in Nederland?

De sfeer is in ieder geval eenduidiger omdat Sinterklaas in de genoemde steden niet wordt gevierd. Daardoor is de aankleding vaak een stuk knusser en uitgebreider. Er hoeft niet na pakjesavond gewisseld te worden. De Londenaren zijn gek op kerstmis en beginnen al ruim van tevoren met de bijbehorende versieringen. Zo komen elk jaar duizenden Londenaren naar de binnenstad om te kijken hoe de traditionele kersverlichting wordt ontstoken. Ook in Parijs wordt de aankleding vakkundig aangepakt. Het overgrote deel van de winkelstraten in bijvoorbeeld Lafayette Maison is klassiek versierd met gouden takken en bordeauxrode stoffen bloemen.

Dat de warenhuizen in beide steden zo zijn ingericht dat je er zonder moeite dagen in kunt ronddolen, speelt natuurlijk mee in de beoordeling van de ‘ kerstparadijzen’ .

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!