Vastgoedeigenaar Icon is de grootste schuldeiser van de failliete kledingzaak Fashion Factory Outlet. De outletwinkel heeft een huurschuld van ruim 2,5 miljoen euro bij de eigenaar van het Haagse winkelcentrum New Babylon, zo blijkt uit het faillissementsverslag.

De outletwinkel bevond zich tussen december 2013 en afgelopen november op de eerste verdieping, maar bleek daar niet rendabel. Er volgde nog een poging in drie kleinere units op de begane grond, die goed waren voor zo’n 640 vierkante meter. Fashion Factory Outlet werd begin dit jaar echter failliet verklaard.

Fashion Factory Outlet is vanaf de start verliesgevend geweest. Over vorig jaar stond de retailer 1,3 miljoen euro in het rood, terwijl de omzet nog geen achthonderdduizend euro was. In 2015 was de omzet met ruim een miljoen euro het hoogst, maar ook toen bedroeg het verlies ruim negen ton.

Curator Laurens Prickartz laat weten dat er geen doorstart wordt gerealiseerd voor het concept. De inventaris en voorraad is inmiddels verkocht aan Handelsonderneming H2H. De verkoopopbrengst bedraagt iets meer dan een halve ton.

Fashion Factory Outlet is niet de enige retailer die recent uit New Babylon is vertrokken. Onder meer Coolcat, Spar, Jack & Jones, Only en The Dutch Tailors sloten eveneens hun deuren.