​Bellamy Gallery dicht als het stil wordt

Bellamy Gallery doet er alles aan om de kledingprijzen zo laag mogelijk te houden. Zo houden de winkels zich niet strikt aan de openingstijden, vertelt medeoprichter Mireille van der Sprong op het Retail Outlook Event. “Als het regent kunnen we om half vijf dicht gaan. En waarom zou je in augustus van negen tot vijf of zes geopend zijn, als toch iedereen op vakantie is?”

Bang voor scheve gezichten bij klanten die voor een dichte deur komen te staan is Van der Sprong niet. Zij begrijpen volgens de voormalig commercieel directeur van Miss Etam dat Bellamy Gallery het doet om de prijzen laag te houden.

De RetailRookie heeft daarom ook getracht de afgelopen maanden zo min mogelijk filialen te hebben. “Waarom moeten we in januari en februari eigenlijk winkels hebben?”, vraagt ze zich hardop af. Geld wordt er volgens haar dan niet verdiend.

Nu de stille maanden in de winkelstraten achter de rug zijn is de zoektocht naar nieuwe panden weer begonnen. Zo wil de retailer verhuizen binnen Maastricht en staan ook panden in Utrecht en Den Haag op het wensenlijstje. Op termijn ziet Van der Sprong een uitbreiding naar België en Duitsland wel zitten. In de winkel in de Leidsestraat in Amsterdam bleek volgens haar dat Belgen en Duitsers ‘dol op Bellamy Gallery zijn’. “Zij weten wat kwaliteit is. Het bonbedrag ligt bij hen drie keer zo hoog, dus daar zien we veel potentie.”

Bellamy Gallery staat ook open voor distributie via andere retailers, vertelt Van der Sprong. Lees op RetailWatching meer over de ambities van de jonge retailer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!