​Faillissement voor De Schoenenfabriek

​Faillissement voor De Schoenenfabriek

De Schoenenfabriek is woensdag failliet verklaard door de rechtbank Noord-Nederland. Dat werd noodzakelijk toen de bank vrijdag de kredieten bevroor, meldt RTV Noord.

Het faillissement is volgens eigenaar Berend Ziengs te wijten aan te snelle groei. De oudere filialen in het noorden van het land waren winstgevend, zegt hij tegen RetailNews. “Maar de nieuwere winkel in Zwolle leed verlies.” Door de snelle uitbreiding had De Schoenenfabriek enige tijd te veel voorraad en werden doelstellingen niet gehaald. Daarop besloten de financiers de kredieten te bevriezen, zegt Ziengs.

Dat de winkel in Zwolle verliesgevend was, komt volgens Ziengs doordat het tijd kost om een vaste klantenkring op te bouwen. In het noorden, waar de keten zijn oorsprong kent, was dat volgens hem wel gelukt. De winkels blijven de komende weken geopend. Ziengs heeft inmiddels een eerste gesprek gevoerd met de curator, maar kan nog niks zeggen over een eventuele toekomst.

De Schoenenfabriek opende in 2013 zijn eerste winkel in Groningen en breidde snel uit naar Leeuwarden en Zwolle. De RetailRookie van 2014 wilde zich onderscheiden met ‘gewaagde keuzes’ in het assortiment. Ziengs had oorspronkelijk plannen voor winkels in zo’n 35 steden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!