​Steunprogramma retailpersoneel jaar langer door

​Steunprogramma retailpersoneel jaar langer door

Loopbaansupport Detailhandel heeft een jaar na zijn oprichting ongeveer de helft van zijn doelstellingen behaald. “Daarom willen we het project met een jaar verlengen”, zegt projectleider Karlien Haak tegen NU.nl.

Het aantal mensen dat aan een nieuwe baan wordt geholpen valt in absolute getallen nog tegen, zegt Haak. Wel vindt tachtig procent van de mensen die door het project worden geholpen volgens haar een nieuwe baan. Na een jaar zijn zo’n driehonderd mensen persoonlijk begeleid, hebben 750 mensen hulp in groepsverband gekregen en vijfduizend digitale ondersteuning.

Loopbaansupport Detailhandel werd in het leven geroepen naar aanleiding van de vele ontslagen als gevolg van faillissementen. In totaal werd negenhonderdduizend euro voor het project vrijgemaakt. De helft van dat budget is nog beschikbaar, zegt Haak. Ze wil zich focussen op directe benadering van werklozen en meer aandacht voor voormalig personeel van lokale winkels.

De drempel voor ontslagen werknemers om hulp in te roepen is hoog, constateerde Haak eerder al. Ook schieten retailers volgens haar tekort in de hulp aan hun personeel. “In de onzekere periode naar een doorstart of stop, lijkt iedereen te verlammen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!