​Rechtszaak om bouw van Forum in Rotterdam

​Rechtszaak om bouw van Forum in Rotterdam

De bouw van Forum in Rotterdam, met Primark als grootste huurder, dreigt opnieuw vertraging op te lopen. Projectontwikkelaar Multi en hoofdaannemer J.P. van Eesteren zijn in conflict over het project, schrijft het Algemeen Dagblad.

Multi heeft de bouwer afgelopen februari aan de kant geschoven, omdat er te hoge tarieven berekend zouden worden en er niet wordt meegedacht om de kosten te laten zakken. De projectontwikkelaar wil nu op zoek naar een ander bedrijf.

De aanneemsom is de afgelopen maanden opgelopen van de afgesproken prijs van 49 miljoen euro naar 57 miljoen. J.P. van Eesteren stelt dat de kosten omhoog zijn gegaan door extra werk en aanpassingen in het ontwerp. De aannemer eist voor de rechter dat ze Forum alsnog mag bouwen of anders een schadevergoeding krijgt. Mochten de twee partijen samen niet tot een oplossing komen, dan doet de rechter over twee weken uitspraak.

Oorspronkelijk was het plan om een ‘koopkubus’ voor 350 miljoen euro te realiseren tussen de Coolsingel, Lijnbaan en Koopgoot. Dat werd later teruggebracht tot een investering van zo’n 175 miljoen euro. Primark krijgt de beschikking over twaalf- van de in totaal circa zestigduizend vierkante meter. Multi hoopt in juni met de bouw van het woon- en winkelcomplex te kunnen beginnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!