​Bart Karis vertrekt bij Zeeman

​Bart Karis vertrekt bij Zeeman

Algemeen directeur Bart Karis gaat na ruim tien jaar weg bij Zeeman. Hij vertrekt aan het eind van dit jaar bij de textielsuper, die nog geen opvolger heeft aangesteld.

Karis kwam in 2007 over van Ahold als opvolger van Paul Schouwenaar. Hij richtte zich bij het concern op het versterken van de merkidentiteit en een internationale expansie. Zeeman heeft naar eigen zeggen de weg naar groei inmiddels weer gevonden. “Onder zijn leiding heeft het bedrijf zich niet alleen staande kunnen houden in economisch lastige tijden, maar is de positionering van de formule ook fors versterkt”, aldus voorzitter Jaap Lagerweij van de raad van commissarissen.

Karis laat weten het tijd te vinden voor nieuwe uitdagingen. “Ik wil graag de ruimte en tijd nemen om die te gaan verkennen.” Hij blijft de rest van het jaar beschikbaar om onder meer de overgang naar zijn opvolger soepel te laten verlopen.

Zeeman telt momenteel 1290 filialen in zeven Europese landen, waarvan 750 buiten Nederland. De omzet lag in 2015 op 530,1 miljoen euro, wat een daling van 1,3 procent was ten opzichte van het jaar ervoor. De winst liep terug van 8,9 naar 3,6 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!