David Dijkhuis treedt per direct in dienst als chief finance officer bij Suitsupply. Hij zal zich bij de pakkenverkoper richten op het ‘stutten van de strategie en financieringsvraagstukken’, laat ceo Fokke de Jong weten aan RetailNews.

Dijkhuis is de opvolger van Michel van der Lingen, die binnen de organisatie actief blijft als head of finance. Hij zal in die functie de dagelijkse financiële operatie blijven leiden, zegt De Jong. Dijkhuis komt over van Bank of America. De bankier was volgens De Telegraaf onder meer betrokken bij de beursgang van Takeaway.com vorig jaar.

Dijkhuis heeft veel ervaring met financieringsvraagstukken, zegt De Jong in de krant over zijn komst. “Bij ons is de vraag ‘hoe financier je de groei’ natuurlijk een continue en belangrijke.” Door de snelle groei speelt hij eveneens met de gedachte een raad van commissarissen aan te stellen. “Ik wil graag een rvc die ik kan bellen als ik een probleem heb”, aldus de topman.

Geruchten dat Suitsupply zich met het aantrekken van Dijkhuis zou opmaken van een beursgang, ontkent De Jong. Hij verwacht de groeiplannen te kunnen financieren uit de huidige kasstroom en met kredieten.