​Hans Anders verkocht aan Action-eigenaar

​Hans Anders verkocht aan Action-eigenaar

Investeringsmaatschappij 3i heeft Hans Anders na maandenlange onderhandelingen overgenomen van Alpha en Alpinvest. De eigenaar van Action steekt tweehonderd miljoen euro in verdere groei. Dat heeft de optiekketen maandag bekendgemaakt.

3i werd in november al genoemd als mogelijke koper van Hans Anders, dat sinds 2011 in handen was van Alpha en Alpinvest. De investeerder ziet veel potentie voor verdere groei bij de Nederlandse retailer. “De Europese optiekbranche blijft sterk gefragmenteerd en wij geloven dat er voor een toonaangevende speler in het value for money-segment als Hans Anders enorme mogelijkheden zijn”, reageert partner en head of consumer Robert Van Goethem.

Hans Anders maakt verder bekend in 2016 een omzet van 192,2 miljoen euro te hebben behaald, een groei van 12,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Er kwamen 26 verkooppunten bij, waaronder vijf in Nederland. Ook werden veel reguliere winkels gemoderniseerd of verbouwd tot een zogenoemde brandstore, waarvan er inmiddels 25 in ons land zijn.

Hans Anders biedt hoorzorg aan in 119 van de 253 winkels in ons land. De retailer telde vorig jaar meer klanten op dit gebied, maar ziet de winstgevendheid door gedaalde tarieven wel onder druk staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!