​Topshelf begon met winst aan warenhuisavontuur

Topshelf was voor de opening van de eerste binnenstedelijke locaties goed voor 30,4 miljoen euro omzet. Daarnaast werd er ruim een half miljoen euro winst geboekt. Dat blijkt uit het recent ingediende jaarverslag over het boekjaar 2015-2016, dat eind februari vorig jaar afliep.

Topshelf ontpopte zich de afgelopen maanden tot een van de opvolgers van V&D, door de warenhuizen in Arnhem, Groningen en Nijmegen in te nemen. Vrijdag gaat ook een filiaal in het voormalige V&D-pand in Alkmaar open, terwijl in het centrum van Hoofddorp een gloednieuw warenhuis verrijst.

De bestaande megastores van Topshelf in de periferie werden recent omgedoopt tot Sportsworld. In die winkels liep de omzet in het boekjaar 2015-2016 met 3,8 procent omhoog tot 30,4 miljoen euro. De winst klom van 49 naar 525 duizend euro.

Eigenaar Inge van Kemenade maakte eerder bekend de plannen met de binnenstedelijke locaties zonder bank te financieren. Ze wil uiteindelijk op acht tot tien warenhuizen uitkomen. “Ik geloof dat consumenten straks ook daadwerkelijk drie kwartier tot een uur zullen reizen voor onze vestigingen”, aldus Van Kemenade.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!