​Haagse binnenstad open met Pasen

Winkels in de Haagse binnenstad zijn voor het eerst beide paasdagen open. Ondernemers in de Grote Marktstraat en de Nieuwe Passage openen zondagmiddag tussen twaalf en zes hun deuren, meldt het Algemeen Dagblad. Op paasmaandag zijn winkels in de hele Passage, Venestraat, Wagenstraat, Vlamingstraat en Spuistraat geopend.

Het initiatief is afkomstig van ondernemers in de Grote Marktstraat, die vaker open willen tijdens speciale dagen. Daar wordt dit weekend mee begonnen en wordt doorgetrokken tot onder meer eerste pinksterdag.

Op deze manier willen de retailers voldoen aan de behoefte van hun klanten, zegt voorzitter Ronald Luyben van de ondernemersvereniging. “De huidige consument en de generaties die na hen komen zijn gewend om aankopen te doen wanneer het hen uitkomt.”

In veel andere steden is het komende zondag betrekkelijk rustig. Zo is in Rotterdam de Koopgoot gesloten, met uitzondering van de Bijenkorf, H&M en C&A. In het centrum van Amsterdam is shoppen op eerste paasdag al langer gebruikelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!