Bestuurders vertrekken bij verlieslijdend 2theloo

Bestuurders vertrekken bij verlieslijdend 2theloo

2theloo heeft 2016 afgesloten met een verlies van 4,4 miljoen euro. Ook is medeoprichter Almart Holtz van de toiletwinkelketen eind vorig jaar in stilte bij het bedrijf vertrokken, zo bevestigt hij aan De Financiële Telegraaf.

Holtz werd in oktober vervangen als topman, maar zou aanvankelijk ‘een meer commerciële functie’ binnen de directie krijgen. Toen liet hij nog weten dat 2theloo voor het eerst sinds de oprichting winst maakte, omdat de meeste toiletgebouwen waren afbetaald. Het miljoenenverlies over 2016 wordt in het jaarverslag omschreven als ‘logisch voor een bedrijf waarbij de kost voor de baat uitgaat’.

Naast Holtz is ook cfo Ruud Bergervoet vorige maand opgestapt bij 2theloo. Hij is al de vierde cfo die bij de retailer vertrekt en wordt opgevolgd door Tom Daniëls. Verder melden betrokkenen dat Shell, dat al jaren een exclusieve deal heeft met 2theloo voor zijn toiletten, ontevreden is over de samenwerking. De oliemaatschappij overweegt ook met andere partijen te gaan samenwerken.

De omzet van 2theloo is vorig jaar gestegen, van 844 duizend naar 1,87 miljoen euro per maand. De financiële resultaten zijn volgens de huidige topman Kees-Jan Bus ‘in lijn met het plan’. Hij wil de toiletformule ‘op middellange termijn’ weer winstgevend maken en heeft inmiddels extra krediet los gekregen bij huisbank ING.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!