​Decathlon neemt volgende horde in Roermond

​Decathlon neemt volgende horde in Roermond

De bezwaren van ondernemers uit Roermond tegen de komst van Decathlon zijn door de rechter ongegrond verklaard. De Franse retailer is daarmee een stap dichter bij de opening van een winkel in het Outdoor Center op het Retailpark, waar het een deel van de winkelruimte van de Vrijbuiter overneemt.

De bezwaarmakers zijn werkzaam als concurrent in hetzelfde marktsegment en verzorgingsgebied als Decathlon. Zij zijn bang dat de komst van Decathlon voor grotere winkelleegstand in Roermond zorgt. De rechter stelt dat ondernemers in dezelfde branches als Decathlon worden geconfronteerd met een omzetdaling van maximaal tien procent, maar dat het echter niet zal leiden ‘tot een onaanvaardbare toename van de leegstand’.

De ondernemers vonden in een eerder stadium al geen gehoor bij de gemeente Roermond, die Decathlon de benodigde omgevingsvergunning verleende. Omdat ze nog de mogelijkheid hebben om in hoger beroep te gaan, stelt Decathlon de opening van de tweede winkel in Limburg nog even uit. “We wachten eerst af totdat alle procedures helemaal afgerond zijn”, reageert expansiemanager Nick van der Sanden tegenover De Limburger.

De sportwinkelketen was voornemens om zijn winkel dit jaar te openen, maar dat gaat niet meer lukken. Decathlon heeft momenteel elf vestigingen in ons land, waaronder één in Kerkrade.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!