​Amerikaanse winkels in rap tempo dicht

​Amerikaanse winkels in rap tempo dicht

Het aantal fysieke winkels dat zijn deuren sluit in de Verenigde Staten loopt dit jaar op naar recordhoogte. De Amerikaanse retail is op weg naar meer dan 8.600 winkelsluitingen in 2017, zo blijkt volgens CNN uit een onderzoeksrapport van financieel dienstverlener Credit Suisse.

Na het eerste kwartaal van dit jaar zijn er al meer winkelsluitingen aangekondigd dan in heel 2008. Dat jaar was met 6.163 sluitingen het slechtste tot nu toe. In 2015 gingen 5.077 winkels dicht, terwijl de teller vorig jaar stokte op 2.056.

In het eerste kwartaal maakten onder meer Bebe, JCPenney en Macy’s bekend honderden winkels te sluiten. Mocht de voorspelling van Credit Suisse uitkomen, dan verliest de Verenigde Staten dit jaar meer dan dertien miljoen vierkante meter winkelvloeroppervlakte.

Subway
Subway ontkomt eveneens niet aan winkelsluitingen in de Verenigde Staten, schrijft Bloomberg. De retailer verloor vorig jaar per saldo 359 locaties. Het is voor het eerst dat de broodjesketen meer winkels sluit dan dat er geopend worden. Met 26.744 filialen blijft Subway in aantal filialen de grootste restaurantketen van het land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!