​Winkels Neckermann.com: meer verlies dan omzet

Neckermann.com maakt geen doorstart als winkelketen. Curator Seerp Gratama heeft tevergeefs geprobeerd om behalve de voorraden en inventaris in de winkels ook het gebruik van de gehuurde winkels en het personeel over te dragen.

De winkels van Neckermann.com werden eind december failliet verklaard, evenals groothandel Readen. Gratama sprak eerder nog van meerdere gegadigden voor de activa en activiteiten van het failliete bedrijf, maar zij waren niet bereid om de winkels open te houden. Handelsmaatschappij Hahebo heeft inmiddels voor ruim drie ton aan voorraden en inventaris opgekocht, zo blijkt uit het nieuwste faillissementsverslag.

Neckermann.com Retail werd begin vorig jaar opgericht en opende in februari zijn eerste vestiging. Hoewel er nog geen jaarstukken beschikbaar zijn, blijkt uit tussentijdse cijfers dat er een omzet van ruim 673 duizend euro is geboekt. Het verlies valt bijna drie keer zo hoog uit: ruim 1,7 miljoen euro.

Readen Holding Corporation, dat de winkels van Neckermann.com opende, richt zich voortaan volledig op de online activiteiten. Het bedrijf liet tevens weten juridische stappen te ondernemen tegen Axivate Capital. De voormalig grootaandeelhouder van Neckermann.com zou de overdracht van de intellectuele eigendommen van de webwinkel hebben gefrustreerd, waardoor Readen niet voldoende hebben kunnen investeren in de fysieke winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!