​FietsUniek opent experience center en nieuwe webwinkel

FietsUniek legt momenteel de laatste hand aan een showroom van twaalfhonderd vierkante meter. Op de nieuwe locatie in Hillegom is naast de reguliere winkel ook plek voor een koffiecorner, testparcours, servicecenter en kantoor van moederbedrijf Fietsgroep.

FietsUniek opende twee jaar terug boven het kantoor in Hillegom de eerste fysieke winkel. Die winkel werd al snel te klein, vertelt oprichter Edwin de Jong. “Bovendien wilde ik veel meer dan alleen een winkel zijn.” De nieuwe locatie in Hillegom-Zuid is volgens hem dan ook geen winkel, maar een ‘complete fietswereld’.

In het experience center vinden klanten straks alle fietsen die FietsUniek verkoopt. Ze zijn volgens De Jong allemaal uit te proberen op het testparcours, evenals via een virtual reality-bril.

FietsUniek krijgt er verder met Eigenfiets.nl een zusterwebsite bij. Klanten kunnen straks op die website hun eigen fiets samenstellen. Ook werkt Fietsgroep aan een dataysteem dat winkeliers en leveranciers op basis van verkregen data helpt voorspellen welke producten goed verkopen. “Nu gebeurt dat meestal nog op onderbuikgevoel, straks kan er ingekocht worden op feitelijke informatie.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!