‘Belang Marokko voor fast fashion groeit’

Marokko heeft zich vorig jaar opgewerkt tot de derde leverancier van textiel naar de Europese Unie. Dat is vooral het gevolg van de stijgende populariteit van fast fashion, schrijf het Algemeen Dagblad.

In Marokko staan momenteel zo’n elfhonderd textielfabrieken, goed voor tweehonderdduizend arbeidsplaatsen. Dat aantal zal snel groeien naar driehonderdduizend, verwacht directeur Mohamed Tazi van Amith, de vertegenwoordiger van Marokkaanse textielbedrijven. Met name fast fashionketens willen volgens hem steeds sneller hun collecties vernieuwen, een snelheid waaraan China of India niet kan voldoen. Door de kleine afstand tussen Marokko en Europa, kan het Noord-Afrikaanse land dat wel.

Vietnam en Cambodja zijn nu nog de grootste kledingleveranciers van Europa, maar volgens Tazi kan Marokko die positie overnemen. Wel werkt het land voor een andere markt dan de Aziatische landen, stelt hij. “Zij kunnen hun kleding goedkoper aanbieden, maar wij bieden betere en snellere service.”

Kledingketens laten hun kleding in verschillende landen produceren om hun risico’s te spreiden, zegt een woordvoerder van Schone Kleren Campagne. Ze willen niet dat de productie stil komt te liggen bij stakingen, zoals recent in Bangladesh. Daarnaast loopt Marokko voorop in de kwaliteit van de werkomstandigheden in de textielindustrie. De salarissen in de Marokkaanse textielindustrie behoren volgens de internationale vakbond IndustriAll tot de hoogste ter wereld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!